Зміст
Свинні реберця це надзвичайно смачна страва, а якщо ще вміти її правильно приготувати, то взагалі можна харчуватися тільки ними.
Існують свинячі ребра двох видів: перший вирізають з боку спини (корейка), другий – від грудної частини туші. На другому різновиді ребер присутні більше прожилок, за рахунок чого м’ясо не пересихає під час смаження, а самі кістки мають плоску, пряму форму, що спрощує приготування ребер. М’ясо на грудних ребрах досить жорстке, тому на них доведеться виділити трохи більше часу і запастися терпінням, але смак фінального страви дійсно того варто.
Грудні ребра, як правило, продаються цільної пластиною. В одній пластині міститься до 11 ребер. Виглядає виріз важкувато, але зовнішній вигляд в даному випадку оманливий. Важить пластина в середньому від 1,1 до 1,6 кг, при цьому близько половини ваги, якщо не більше, припадає на кістки. Врахуйте це при розрахунку порцій, інакше комусь реберець просто не дістанеться.
Після покупки ребер їх приготування не варто відкладати довше, ніж на 2-3 дні. Немає часу возитися з м’ясом – тоді покладіть його подалі в морозилку. Заморожені ребра можна буде розморозити і приготувати в будь-який зручний час протягом 5-6 місяців. Так само як і будь-яке інше м’ясо, розморожувати ребра рекомендується простим способом в холодильнику, щоб не зіпсувати смакових властивостей і текстури.
З точки зору смаку маринад дає грудним ребрах суттєву перевагу. Чим більше часу маринується м’ясо, тим глибше буде смак і м’якше текстура. Головне в гонитві за смаком не перестаратися: при використанні сухого маринаду однієї ночі буде досить, щоб м’ясо набуло концентрований аромат.
Якщо ви готуєте ребра змащуючи їх соусом, додайте його в кінці приготування, незалежно від того, смажите ви ребра на грилі або в духовці. Використання соусу завжди пов’язане з тим, що м’ясо може почати підгорати, а при приготуванні на відкритому вогні – спровокувати спалахи полум’я. Додаючи соус на завершальному етапі, ви мінімізуєте ці ризики.
Свинячі реберця не той виріз, готовність якого можна визначити за кольором м’яса. Ледве помітний рожевий відтінок не є показником того, що м’ясо ще не дійшло до потрібного ступеня прожарювання. Замість того щоб гадати на ромашці, зручніше і простіше буде скористатися термометром. Коли пристрій зафіксує температуру в 63 градуси – ребра пора знімати з вогню.
Для отримання найкращих результатів при приготуванні ребер в духовці, можна запікати ребра безпосередньо на деці. Замість цього встановіть на деко грати, а на нього покладіть пластину ребер. Нехитра конструкція забезпечить вільну циркуляцію повітря, і ребра добре прожаряться з усіх боків.
Реберця під пивом
Реберця за цим рецептом виходять дуже м’якими. М’ясо саме відходить від кістки.
Складові:
- 1 кг свинниx ребeр
- 2-3 великі білі цибулини (соковиті)
- 1 стакан пива
- сіль і чорний мелений перець
Рецепт приготування:
Ребра порізати на порції по 2-3 кісточки, обрізати зайвий жир. Потім вимити, обсушити натерти сіллю і перцем.
Ріпчасту цибулю очистити, вимити і нарізати кільцями.
У контейнер для маринування викласти шар реберець, потім шар цибулі, знову шар реберець і шар цибулі і так далі. Останній шар – цибуля.
Залити пивом і покласти щось важке, поставити в холодильник. Час маринування від 3 годин, краще – ніч.
Нагріти духовку до 200 С.
На решітку викласти реберця м’ясистої частиною вниз на 15-20 хвилин.
Перевернути ребра і запікати ще 35-40 хвилин, в залежності від величини шматків.
Можна подати до ребер зелений салат зі свіжими овочами і соус на ваш смак.
Хрусткі свинячі реберця по-китайськи
Складові:
- 1 кг свинячих ребер з м’ясом
- рослинне масло – для змащування
Для маринаду:
- 2 зубчики часнику
- 5-6 гілочок петрушки
- 3 ст. л. темного соєвого соусу
- 3 ст. л. меду
- 2 ст. л. рисового вина
- 1 ч. л. рисового або білого винного оцту
- 1 ст. л. китайської суміші “П’ять спецій”
- сіль, мелений чорний перець
Рецепт приготування:
Порубати свинячі реберця на шматочки довжиною 6-10 см.
Для маринаду подрібніть часник і петрушку. Перемішайте соєвий соус, мед, рисове вино і оцет, суміш “П’ять спецій”, петрушку і часник.
Перелийте маринад в щільний пластиковий пакет із застібкою, додайте свинячі реберця, закрийте і відправте його в холодильник на ніч. Час-від-часу пакет потрібно струшувати, щоб маринад рівномірно розподілився.
Дістаньте реберця з маринаду, обсушіть паперовими рушниками, покладіть на добре розігріту і змащену рослинною олією грати і смажте до готовності, часто перевертаючи, приблизно 12 хв.
Якщо будете готувати ребра в духовці, попередньо добре розігрійте її в режимі “Гриль + конвекція” до 200 С. Запікайте реберця на застеленій фольгою решітці приблизно 20 хвилин.
Смачного і вдалого приготування!
Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.
View all posts
Архіви
- Листопад 2024
- Жовтень 2024
- Вересень 2024
- Серпень 2024
- Липень 2024
- Червень 2024
- Травень 2024
- Квітень 2024
- Березень 2024
- Лютий 2024
- Листопад 2023
- Жовтень 2023
- Вересень 2023
- Серпень 2023
- Липень 2023
- Червень 2023
- Травень 2023
- Квітень 2023
- Березень 2023
- Лютий 2023
- Січень 2023
- Грудень 2022
- Листопад 2022
- Жовтень 2022
- Вересень 2022
- Серпень 2022
- Липень 2022
- Червень 2022
- Травень 2022
- Квітень 2022
- Березень 2022
- Лютий 2022
- Січень 2022
- Грудень 2021
- Листопад 2021
- Жовтень 2021
- Вересень 2021
- Серпень 2021
- Липень 2021
- Червень 2021
- Травень 2021
- Квітень 2021
- Березень 2021
- Лютий 2021
- Січень 2021
- Грудень 2020
- Листопад 2020
- Жовтень 2020
- Вересень 2020
- Серпень 2020
- Липень 2020
- Червень 2020
- Травень 2020
- Квітень 2020
- Березень 2020
- Лютий 2020
- Січень 2020
- Грудень 2019