Skip to content
  • Головна сторінка
  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
Copyright World Wiev 2025
Theme by ThemeinProgress
Proudly powered by WordPress
  • Головна сторінка
World WievТвій світогляд
  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
  • You are here :
  • Home
  • Їжа
  • 5 смаків салату “Мімоза”: які рибні консерви краще вибирати для улюбленої новорічної страви
Їжа

5 смаків салату “Мімоза”: які рибні консерви краще вибирати для улюбленої новорічної страви

admin 1 Квітня 2023 Article

Зміст

  • 1 Про які консерви розповімо:
  • 2 Горбуша
  • 3 Тріска
  • 4 Сайра
  • 5 Тунець
  • 6 Шпроти

Їжа

robertss 04.09.2023 Article

Не існує правильного рецепта салату «Мімоза», навіть ті варіанти, які ви знайдете з припискою «класичний» відрізнятимуться один від одного. Дивовижна особливість і великий плюс цього оригінального і простого в приготуванні салату — в його пластичності, можливості експериментувати з продуктами й отримувати саме такий смак, який найбільше сподобається вам і гостям.

Про які консерви розповімо:

Мабуть, найбільше розбіжностей у рецептах — у головному інгредієнті, рибних консервах. Можна додати звичні горбушу чи сайру, проте популярні й трохи божевільний варіант зі шпротами.

Головний критерій вибору риби для приготування «Мімози» — її запах і смак не мають бути різкими. Ніжний листковий салат із кількома інгредієнтами тільки тоді стане вершиною досконалості, коли кожен продукт підкреслюватиме особливість решти, і разом вони створюватимуть симфонію смаку. Якщо ж один з інгредієнтів перетягує всю увагу на себе, страву вважають невдалою.

Розповідаємо, які рибні консерви краще додавати в салат «Мімоза», як їх обирати і скільки додавати.

Горбуша

Консервована горбуша — ідеальний вибір для «Мімози»

До родини лососевих належить кілька дуже смачних видів: сьомга, кета, нерка, горбуша, кижуч, омуль та інші. Однак найсмачнішим консервованим лососем вважається саме горбуша. Згідно з опитуванням Центру вивчення споживчої поведінки Роскачества понад 58% респондентів віддають перевагу саме цій рибі.

Горбуша солонувата на смак, ніжна і трохи в’язка за структурою. Вона чимось схожа на сьомгу, але її м’ясо менш жирне, тож для салату краще обирати консерви з неї.

Консервована горбуша містить легкозасвоюваний білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни, мінерали. Продукт має антиоксидантну дію.

У приготуванні цього варіанта салату є один секрет: перш ніж покласти в «Мімозу» консервовану горбушу, очистіть її від шкіри та розімніть як слід в окремій тарілці. На одну святкову порцію миску салату на 8 порцій потрібно 2 банки консервів, а для сімейної вечері вистачить і однієї.

Перевіряйте термін придатності консервів, уся інформація на етикетці має легко зчитуватися. Бажано, щоб у складі консервів були тільки сама риба і сіль.

Перевірити якість продукту вийде тільки після того, як банку буде відкрито. Шматочки риби мають бути без стороннього присмаку і запаху, м’ясо — соковитим, а кістки і плавники — легко роздавлюватися.

Консервовану горбушу слід зберігати за температури від 0°C до +15 °C. Термін придатності шукайте на етикетці. Не зберігайте горбушу довше 24 годин після відкриття. Рибу з відкритої банки краще перекласти у скляний посуд і закрити кришкою.

Тріска

» Мімоза» з консервованою тріскою — ностальгічний варіант з епохи СРСР

Консервована тріска частіше за інших ставала інгредієнтом «Мімози» в епоху СРСР. Тож якщо вам захочеться потішити старше покоління і пробудити в них хвилю спогадів — обирайте саме цей варіант.

Тріска — універсальна риба, оскільки під час виробництва консервів у справу йдуть усі її частини. В її м’ясі містяться вітаміни групи В, вітаміни А, С, D, Е, РР, а також багато корисних мікроелементів: кальцій, залізо, натрій, калій, цинк, фосфор, магній, селен.

Крім того, з тріскою не потрібно возитися. Досить розім’яти виделкою філе риби прямо в банці. До речі, багато хто зливає рідину, проте у випадку з тріскою цього робити не варто. Річ у тім, що це справжній риб’ячий жир. Він дуже корисний. Для «Мімози» на 4 осіб достатньо однієї банки консервів.

Зберігати консерви з тріски слід у сухому, темному і прохолодному приміщенні не більше 3 років. А ось відкриту рибу краще перекласти в скляну ємність і не забувати в холодильнику довше ніж на 2-3 дні.

Сайра

Сайра теж чудовий варіант для «Мімози». Крім смакових переваг, вона ще й недорога.

Японці називають цю рибу «нічною перлиною». Консервована сайра — один з ідеальних варіантів для приготування «Мімози». У неї ніжний смак і доступніша ціна порівняно з тріскою та лососевими.

Під час виготовлення консервованої сайри її тушкують, поміщають у банки та заповнюють гарячою олією. Однак термічна обробка не позначається на корисних властивостях цієї риби. Під час нагрівання в ній звільняються кислоти Омега-3. У сайрі містяться також вітаміни D, А, В12.

Для приготування середньої порції салату «Мімоза» достатньо 1 банки (200 г) сайри. Невеликі шматочки риби в золотистій олії мають легко розминатися. Головне, на що варто звернути увагу, вибираючи консерви, — щоб банка була без видимих пошкоджень, не роздута, а термін зберігання не перевищував двох років. Відкриту сайру можна зберігати в холодильнику до 3 днів.

Тунець

Тунець зробить вашу «Мімозу» більш дієтичною — якщо таке можна сказати про наш улюблений салат

Консервований тунець у власному соку чудово гармонує з іншими інгредієнтами класичної «Мімози»: картоплею, морквою, яйцем. При цьому тунець — набагато дієтичніший продукт, ніж м’якоть лосося або тріска, закручена в олії. Тож якщо ви і ваші гості стежите за фігурою — придивіться саме до цього варіанту.

У тунця в олії ніжно-рожева м’якоть, а смак чимось нагадує телятину. Якщо намічається велике свято, краще взяти 2 банки, а для сімейної вечері вистачить і 120 г консервованого тунця.

У магазині звертайте увагу на зовнішній вигляд банки, вона не повинна бути роздутою або зі слідами іржі — все це свідчить про неналежні умови зберігання. Відкриті консерви можуть чекати свого часу в холодильнику протягом доби. Закриту банку зберігають за кімнатної температури до 2 років.

Шпроти

Шпроти в «Мімозі» — варіант для експериментаторів. Але спробувати варто всім

Дивно, але факт: у консервованих шпрот в олії дуже ніжний смак, а кістки зовсім не відчуваються. Ось чому ця риба чудово гармонує з іншими шарами «Мімози».

Якщо ви вперше читаєте про подібний варіант приготування салату, неодмінно спробуйте його. Такий салат підійде творчим натурам, схильним до експериментів і бунтарства.

При виборі шпрот, звертайте увагу на склад на етикетці. Там мають бути тільки риба, рослинна олія та сіль.

До речі, зверніть увагу на цифри, вибиті на жерстяній банці. У другому ряду є спеціальний код. Номер 137 означає «балтійські шпроти», код C20 — під час виготовлення консервів використовували рибу з пошкодженнями, не цільну.

Салат «Мімоза» з консервованою рибою — це перевірена часом класика, яку можна готувати як на зимові свята, так і влітку. І завжди буде смачно!

Tags: “Мімоза”:, вибирати, для, Їжа, консерви, краще, новорічної, рибні, салату, смаків, страви, улюбленої, які

Архіви

  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019

Calendar

Червень 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« Тра    

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту

Copyright World Wiev 2025