6 дуже смачних страв із кисломолочними продуктами для літнього сніданку
admin 24 Серпня 2023 ArticleЗміст
Їжа
robertss 06.09.2023 Article
Скільки разів ми чули про склянку молока, яку треба обов’язково випити на сніданок. А якщо хочеться різноманітності? Тоді згадаємо про варенець, кисле молоко та ряжанку. Ці три чудові напої теж чудово підійдуть для початку дня.
Зміст матеріалу:
Коктейль із ряжанки з ягодами
Буває молочний коктейль, а буває — з ряжанки. Замість лимонного в цьому коктейлі можна використовувати апельсиновий або мандариновий сік.
Коктейль із ряжанки з ягодами
4 порції, 10 хв
Що потрібно:
400 вершків жирністю 10%
120-130 г цукрової пудри
300 г сезонних ягід (суниці або малини) + ще для подачі
80 мл лимонного соку
Що робити:
1. Ягоди збийте блендером із половиною цукрової пудри та лимонного соку. Спробуйте і додайте за смаком ще пудри та соку. Протріть суміш через сито.
2. На дно кожного з 4 високих келихів або креманок покладіть по 3 ст. л. пюре.
3. Збийте окремо ряжанку та вершки. Відлийте 200 мл рідини. Ту, що залишилася, збийте із залишками пюре до однорідності й розлийте отриману суміш тонкою цівкою по стінках келихів.
4. Розлийте 200 мл суміші по келихах і прикрасьте ягодами.
Млинці на ряжанці з банановим сиром
Млинці частіше роблять на молоці або кефірі, а ми приготували на ряжанці. Коли будете готувати мус із сиру з бананами, постарайтеся не з’їсти його до готовності млинців. Це складно, звісно, але з млинцями буде смачніше.
Млинці на ряжанці з банановим сиром
Що потрібно:
3 великі банани
вершкове масло для змащування млинців
рослинна олія для смаження
Що робити:
1. Для млинців змішайте ряжанку з молоком. Додайте яйця, збиті з цукром і сіллю до однорідності, просійте в отриману суміш стільки борошна, щоб вийшло однорідне тісто консистенції рідкої сметани.
2. На розігрітій пательні, змащеній олією, спечіть тонкі млинці. Складайте їх стопкою, змащуючи маленьким шматочком вершкового масла.
3 Сир із бананом збийте блендером до однорідності. Збризніть банановий сир лимонним соком. Викладіть по 1-2 ст. л. бананово-сирної начинки на кожен млинець, скрутіть. Збризніть рідким медом і відразу подавайте.
Житні кекси з волоськими горіхами на варенці
Житні кекси на варенці до ранкової кави — як вам такий сніданок? А як приготувати варенець у домашніх умовах, дивіться рецепт нижче.
Житні кекси з волоськими горіхами на варенці
Що потрібно:
40 г вершкового масла
по 150 г житнього та пшеничного борошна
100 г коричневого цукру
60-80 г волоських горіхів
насіння третини стручка ванілі
цедра половини 1 апельсина
1 ч. л. розпушувача
щіпка меленої кориці
цукровий сироп для подачі
Що робити:
1. На сковороді розтопіть половину масла. Додайте половинки горіхів і, струшуючи сковорідку, покрийте кожен маслом. Обсмажуйте на середньому вогні 3-4 хв. Додайте 0,5 ч. л. солі та знову потрясіть сковороду. Прогрійте ще 1 хв. Зніміть з вогню і залиште до використання.
2. Для тіста в невеликому ковшику розтопіть масло, що залишилося, але не кип’ятіть. Додайте цукор і насіння ванілі, перемішайте. Зніміть із вогню. Перекладіть у миску і трохи остудіть. Додайте яйце, збите до однорідності з варенцем. Збийте міксером до пишної маси.
3. Просійте все борошно разом із розпушувачем. Змішайте з яєчною масою, цедрою і корицею. Додайте крупно нарізані волоські горіхи.
4. Розкладіть тісто у формочки для кексів. Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 20-25 хв. Остудіть, збризніть цукровим сиропом і залиште на 1 год.
Зелена кисломолочна «каша»
Таку кашу з кислого молока ви точно не куштували, тому дуже рекомендуємо. Нескладна в приготуванні, винятково корисна, ситна, але не калорійна — те, що й потрібно від каші на сніданок улітку.
Зелена кисломолочна «каша»
4 порції, 25 хв
Що потрібно:
400 мл кислого молока
120 г адигейського сиру
300-350 г молодих листових овочів (шпинат, щавель, мангольд, пак-чой)
листочки 4-5 гілочок кінзи
100-150 мл овочевого бульйону
4 ст. л. оливкової олії
сіль, свіжомелений чорний перець
смажений фундук для подачі
Що робити:
1. листову зелень наріжте тонкою соломкою. Розігрійте в каструлі з товстим дном олію. Додайте борошно і готуйте на середньому вогні, інтенсивно розмішуючи, 1 хв.
2. Додайте овочі, ретельно перемішайте, готуйте ще 1 хв. Влийте бульйон і посоліть. Помішуючи, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте 5 хв.
3) Яйця збийте вінчиком із кисляком і дрібно нарізаною кінзою. Перелийте отриману суміш у каструлю при постійному помішуванні. Доведіть до кипіння і зніміть із вогню.
4. Розкладіть «кашу» по мисках і посипте сиром, натертим на дрібній тертці. Посоліть і поперчіть. Перемішайте. Посипте посіченими горіхами і подавайте гарячою.
Фінське кисле молоко
Подавайте кисле молоко холодним із пряною сумішшю з цукру, імбирного порошку та меленої кориці або з ягодами — підійдуть будь-які сезонні.
Фінське кисле молоко
близько 1,2 л, приготування: 30 хв. + 25 год.
Що потрібно:
1 л свіжого або нестерилізованого молока
200 мл вершків жирністю від 30%
4 ст. л. сільської нестерилізованої сметани жирністю понад 40%
ягоди або спеції для подачі
Що робити:
1. використовуйте 4 горщики або чашки ємністю по 300 мл. Розкладіть у кожну по 1 ст. л. сметани. Потрясіть ємності, щоб вона покрила не тільки дно, а й стінки посуду.
2. Змішайте молоко та вершки до однорідності. Розлийте рідину по ємностях і залиште її в недоторканності на 24 год.
3. Готове кисле молоко приберіть у холодильник мінімум на 1 год.
Домашній варенець
Готується варенець досить довго, але й зберігається кілька днів. А головне — це абсолютно натуральний продукт зі свіжого молока і сільської сметани. До холодного варенця добре подати здобу, печиво або теплий, з хрусткою скоринкою, хліб — буде дуже смачно!
Домашній варенець
близько 700 мл, приготування: 12 год
Що потрібно:
1 л свіжого або нестерилізованого коров’ячого молока
1 ст. л. сільської нестерилізованої сметани жирністю більше 40%
Що робити:
1. Молоко налийте у вогнетривкий горщик. Доведіть до кипіння. Поставте в розігріту до 120-140 °С духовку. Готуйте до появи коричневої пінки, втопіть її. Утопіть наступну пінку, повторіть так ще два рази.
2. Зменшіть температуру до 60 °С і томіть 4 год.
3. Дістаньте горщик із духовки. Остудіть пряжене молоко до 40 °С і додайте сметану. Ретельно перемішайте.
4. Приберіть горщик у тепле місце на 4-6 год. Зберігайте варенець у холодильнику до 3-5 днів.
Архіви
- Грудень 2024
- Листопад 2024
- Жовтень 2024
- Вересень 2024
- Серпень 2024
- Липень 2024
- Червень 2024
- Травень 2024
- Квітень 2024
- Березень 2024
- Лютий 2024
- Листопад 2023
- Жовтень 2023
- Вересень 2023
- Серпень 2023
- Липень 2023
- Червень 2023
- Травень 2023
- Квітень 2023
- Березень 2023
- Лютий 2023
- Січень 2023
- Грудень 2022
- Листопад 2022
- Жовтень 2022
- Вересень 2022
- Серпень 2022
- Липень 2022
- Червень 2022
- Травень 2022
- Квітень 2022
- Березень 2022
- Лютий 2022
- Січень 2022
- Грудень 2021
- Листопад 2021
- Жовтень 2021
- Вересень 2021
- Серпень 2021
- Липень 2021
- Червень 2021
- Травень 2021
- Квітень 2021
- Березень 2021
- Лютий 2021
- Січень 2021
- Грудень 2020
- Листопад 2020
- Жовтень 2020
- Вересень 2020
- Серпень 2020
- Липень 2020
- Червень 2020
- Травень 2020
- Квітень 2020
- Березень 2020
- Лютий 2020
- Січень 2020
- Грудень 2019
Calendar
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |