Skip to content
  • Головна сторінка
  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
Copyright World Wiev 2025
Theme by ThemeinProgress
Proudly powered by WordPress
  • Головна сторінка
World WievТвій світогляд
  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
  • You are here :
  • Home
  • Їжа
  • 7 інгредієнтів, з яких мають складатися справжні пельмені
Їжа

7 інгредієнтів, з яких мають складатися справжні пельмені

admin 10 Січня 2022 Article

Зміст

  • 1 Якість пельменів
  • 2 Термін зберігання пельменів
  • 3 Як правильно їсти пельмені
    • 3.1 You may also like
    • 3.2 Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Їжа

robertss 06.09.2023 Article

Ідеальні пельмені мають містити всього сім інгредієнтів: фарш м’ясний, цибулю ріпчасту, сіль, перець, борошно, воду і яйця. Формулювання «спеції» у складі дуже розмите — під його виглядом виробники можуть додавати до складу підсилювачі смаку та ароматизатори. Експерти «Роскачества» радять робити вибір на користь продукту, маркування якого суворо прописує всі спеції, що використовуються у складі.

«Для збільшення об’ємів м’ясної начинки виробник може додати у фарш клітковину і крохмаль. Зверніть увагу, що цих складових не повинно бути ні у фарші, ні в тісті — такий хід є обманом споживача» , — зазначила Погожева Алла, д.м.н., професор, провідний науковий співробітник ФДБУН «ФІЦ харчування та біотехнології».

«Якщо під час варіння пельмені значно додали в розмірі, то це може свідчити про наявність сої в рецептурі. При термообробці вона має тенденцію до надмірного збільшення обсягів» , — зазначила експерт.

Якість пельменів

Пельмені поділяють на кілька категорій від «А» до «Д», які відрізняє кількість м’яса у складі готового продукту. Категорія «А» свідчить про те, що в складі фаршу міститься не менше 80% м’яса. Категорія «Б» — не менше 60% м’яса, до них належать «Елітні», «Яловичі», «Телячі», «Східні». Категорія «В» має у фарші щонайменше 40% м’яса, і до них відносять «Російські», «Сибірські», «Столові», «Традиційні», «Сабантуй» тощо. Пельмені категорії «Г» мають не менше ніж 20%, а «Д» може містити менше ніж 20% м’яса, решту фаршу при цьому складуть спеції, цибуля і тваринні субпродукти.

«Зазвичай у сирих пельменях співвідношення фаршу і тіста дорівнює 60/40, 50/50 або 40/60. Це означає, що кілограм продукту навіть із високим вмістом м’яса в складі (категорія А) не може коштувати дорожче за кілограм м’яса» , — пояснила Алла Погожева.

Пельмені в пачці мають бути розсипчастими, не злиплими. Злиплі пельмені можуть свідчити про порушення умов зберігання, розморожування і подальше заморожування продукту. Це означає, що навіть якщо під час його виготовлення використовувалися найякісніші продукти — купувати такі пельмені не варто, вони можуть бути зіпсованими.

Термін зберігання пельменів

Максимальний термін зберігання пельменів — шість місяців від дня їхнього вироблення, до того ж температура їхнього зберігання має бути не вищою за мінус 10 градусів, оптимальний температурний режим — мінус 18 градусів. Перед покупкою зверніть увагу на відповідність терміну придатності та температурного режиму зберігання.

Як правильно їсти пельмені

Оскільки пельмені не є дієтичним продуктом, для тих, хто уважно стежить за своєю вагою, порція пельменів не повинна перевищувати 10 штук (150 грамів, приблизно 300 ккал) і не містити добавок у вигляді майонезу, олії та жирної сметани. Як соус до них можна використовувати нежирний натуральний йогурт або нежирну (10%) сметану. Для того щоб знизити калорійність домашніх пельменів, слід готувати їх із цільнозернового борошна та яловичого або індичого фаршу з додаванням овочів.

You may also like

Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Tags: інгредієнтів,, Їжа, мають, пельмені, складатися, справжні, яких

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019

Calendar

Травень 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Кві    

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту

Copyright World Wiev 2025