Аджапсандалі з картоплею — одна з варіацій на тему кавказького овочевого рагу з пряними травами та часником. Звісно, присутність цього коренеплоду в рецепті викликає чимало запитань, адже використання його не надто характерне для кулінарних традицій Грузії, Вірменії чи Азербайджану. Проте нам подобається додавати картоплю в аджапсандалі: з нею страва одразу переходить у розряд самодостатніх страв і її цілком можна подати на вечерю без жодного м’яса. Готується таке рагу досить легко: овочі спочатку обсмажуються, потім з’єднуються і тушкуються у власному соку (воду в аджапсандалі додавати в жодному разі не рекомендується).
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 кг середніх баклажанів
- 500 г молодої картоплі
- 500 г помідорів
- 2 середні морквини
- 3 середні цибулини
- 3 солодких різнокольорових перці
- 1 перець чилі
- 4 зубчики часнику
- великий пучок кінзи
- 5 гілочок базиліку
- 1 ч. л. насіння коріандру
- 1 ч. л. уцхо-сунелі
- 1 лавровий лист
- оливкова олія
- сіль, свіжомелений чорний перець
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Підготуйте овочі для аджапсандалі. Розріжте баклажани вздовж, а потім скибочками завтовшки 5 мм. Покладіть у миску і посоліть, залиште на 30 хв.
Промийте баклажани для аджапсандалі в холодній воді та ретельно відіжміть зайву вологу.
Розігрійте велику пательню з оливковою олією і в кілька прийомів обсмажте баклажани. Готову партію викладайте в друшляк, щоб стекла зайва олія, і перекладайте в широку каструлю.
Очистіть овочі. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву — соломкою, солодкий перець — смужками, картоплю — середніми кубиками.
Обсмажте в розігрітій олії цибулю до золотистого кольору, 10 хв. Додайте моркву, картоплю і солодкий перець, смажте все разом на невеликому вогні, помішуючи, 15 хв. Перекладіть у каструлю до баклажанів.
Помідори для аджапсандалі покладіть у миску і залийте окропом на 3 хв, потім обдайте холодною водою, зніміть шкірку і наріжте кубиками, перекладіть у каструлю. Поставте каструлю з овочами на маленький вогонь і тушкуйте 10 хв.
Часник, базилік і кінзу для аджапсандалі дрібно наріжте, покладіть у ступку і злегка потовчіть із дрібкою солі, додайте до овочів. Дрібно наріжте гострий перець. Розтовчіть у ступці насіння коріандру. Додайте в каструлю розтерту зелень, гострий перець і спеції. Посоліть і поперчіть, тушкуйте ще 10 хв. Вимкніть вогонь і залиште на 30 хв. під кришкою. Подавайте аджапсандалі теплим або охолодженим.
Корисна порада
Аджапсандалі з картоплею можна запекти в духовці. У цьому разі баклажани слід підготувати так, як зазначено в рецепті, а картоплю відварити протягом 10 хвилин. Потім усі овочі викласти шарами у форму, посипати зеленню з часником, посолити, поперчити і запікати під фольгою приблизно 45 хвилин за 180 °С.
Традиційно овочі для аджапсандалі з картоплею прийнято нарізати досить крупно. Ви можете спробувати такий варіант, тільки в цьому разі обирайте для приготування важку чавунну каструлю з товстими стінками, яка добре зберігає тепло і дає змогу інгредієнтам томитися, але не пригорати.
Добавить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.
Архіви
- Листопад 2024
- Жовтень 2024
- Вересень 2024
- Серпень 2024
- Липень 2024
- Червень 2024
- Травень 2024
- Квітень 2024
- Березень 2024
- Лютий 2024
- Листопад 2023
- Жовтень 2023
- Вересень 2023
- Серпень 2023
- Липень 2023
- Червень 2023
- Травень 2023
- Квітень 2023
- Березень 2023
- Лютий 2023
- Січень 2023
- Грудень 2022
- Листопад 2022
- Жовтень 2022
- Вересень 2022
- Серпень 2022
- Липень 2022
- Червень 2022
- Травень 2022
- Квітень 2022
- Березень 2022
- Лютий 2022
- Січень 2022
- Грудень 2021
- Листопад 2021
- Жовтень 2021
- Вересень 2021
- Серпень 2021
- Липень 2021
- Червень 2021
- Травень 2021
- Квітень 2021
- Березень 2021
- Лютий 2021
- Січень 2021
- Грудень 2020
- Листопад 2020
- Жовтень 2020
- Вересень 2020
- Серпень 2020
- Липень 2020
- Червень 2020
- Травень 2020
- Квітень 2020
- Березень 2020
- Лютий 2020
- Січень 2020
- Грудень 2019