Лазанья — дуже варіативна страва. У її базі лежать листи пасти, тобто, по суті, плоскі широкі макарони. Між ними шари якоїсь начинки — і тільки ви вирішуєте, якої саме. Давайте приготуємо дуже просту лазанью, в якій головними будуть смачні баклажани і томатний соус зі шматочками свіжих помідорів.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 16 аркушів лазаньї
- 800 г баклажанів
- 2 великих помідори (400 г)
- 4-6 зубчиків часнику (20-30 г)
- 1 банка (400 г) томатного соусу з базиліком
- 400 мл томатного соку
- 400 г моцарели для піци
- рослинна олія
- сіль
- свіжомелений чорний перець
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Для соусу розчавіть, очистіть, подрібніть часник. Посипте часник сіллю (приблизно 2/3 ч. л.) і перцем, ще порубайте. Змішайте часник із томатним соусом і томатним соком.
Розігрійте духовку до 200°С. Застеліть 2 дека пергаментом. Наріжте баклажани вздовж пластинами завтовшки не більше 1 см. Щедро змастіть баклажани з одного боку олією і посоліть.
Викладіть баклажани масляним боком догори на підготовлені дека (можна трохи внахлест, щоб усі помістилися). Запікайте в духовці до рум’яної скоринки, приблизно 20 хв.
Свіжі помідори наріжте кубиками 2 см, трохи посоліть і поперчіть (сік, що витікає, додайте у ваш соус). Натріть моцарелу на крупній тертці й розділіть на дві нерівні частини, одна трохи більша за іншу.
Налийте у форму для запікання (див. пораду) кілька ложок води і трохи соусу, викладіть перший шар листів лазаньї. На них — трохи соусу і шар баклажанів. Потім знову соус, баклажани і менша частина моцарели. Продовжуйте викладати пасту, соус і баклажани, поки вони не скінчаться. Наприкінці залийте лазанью всім соусом, що залишився.
Закрийте форму змащеною олією фольгою і поставте в духовку на 30 хв. Потім приберіть фольгу. Посипте моцарелою, що залишилася, і поверніть у духовку ще на 10-15 хв. Подавайте гарячою або теплою.
Господині на замітку
Найзручніше готувати лазанью в глибокій прямокутній формі розміром 35 х 20 см, але можна і в довгій формі для кексів 35 х 10 см, у ній буде потрібно менше шарів пасти.
Добавить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.
Архіви
- Листопад 2024
- Жовтень 2024
- Вересень 2024
- Серпень 2024
- Липень 2024
- Червень 2024
- Травень 2024
- Квітень 2024
- Березень 2024
- Лютий 2024
- Листопад 2023
- Жовтень 2023
- Вересень 2023
- Серпень 2023
- Липень 2023
- Червень 2023
- Травень 2023
- Квітень 2023
- Березень 2023
- Лютий 2023
- Січень 2023
- Грудень 2022
- Листопад 2022
- Жовтень 2022
- Вересень 2022
- Серпень 2022
- Липень 2022
- Червень 2022
- Травень 2022
- Квітень 2022
- Березень 2022
- Лютий 2022
- Січень 2022
- Грудень 2021
- Листопад 2021
- Жовтень 2021
- Вересень 2021
- Серпень 2021
- Липень 2021
- Червень 2021
- Травень 2021
- Квітень 2021
- Березень 2021
- Лютий 2021
- Січень 2021
- Грудень 2020
- Листопад 2020
- Жовтень 2020
- Вересень 2020
- Серпень 2020
- Липень 2020
- Червень 2020
- Травень 2020
- Квітень 2020
- Березень 2020
- Лютий 2020
- Січень 2020
- Грудень 2019