
Гранатовий сік — непростий кулінарний компонент через велику кількість у ньому дубильних речовин. Але ми з вами не будемо добу маринувати м’ясо в гранатовому соку. Ми лише натремо ним баранину для особливого смаку і ніжності та залишимо м’ясо в холодильнику лише на 2 год.
ІНГРЕДІЄНТИ
- сік 1/3 великого граната
 - 200 г баранячої корейки на кісточці одним шматком
 - 1 ч. л. суміші свіжомелених спецій: зіра, коріандр, чорний перець
 - 2 невеликі картоплини
 - 1 середня цибулина
 - сіль
 - зелень
 - зерна граната для подачі
 
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Натріть гранатовим соком шматок баранини. Посипте його спеціями та витримуйте в холодильнику 2 год.
Картоплю вимийте щіткою і зваріть у киплячій воді в мундирі до м’якості, приблизно 25 хв. Готову картоплю очистіть і наріжте кружальцями.
Цибулю наріжте кільцями.
На квадратний лист фольги розміром приблизно 35х35 см викладіть картоплю. Посоліть. Накрийте її шматком м’яса зі спеціями. Поверх м’яса викладіть цибулю і знову посоліть.
Загорніть фольгу, згорнувши й обсмаживши підняті краї зверху. Покладіть баранину у фользі на решітку розігрітої до 180 °С духовки. Запікайте 1 год.
Під час подачі поруч зі шматком м’яса викладіть картоплю разом із цибулею. М’ясо полийте соусом, що утворився. Прикрасьте зеленню та зернами граната.
Господині на замітку
У жодному разі не тримайте натерте гранатовим соком м’ясо більше 2-3 год. М’ясо набуде волокнистої структури і не надто приємного смаку.
Час підготовки
 
 Час готування
 
 1 год 30 хв
 
 Кількість порцій
 
 Складність приготування
 
 Вегетаріанське
 
 Технологія
 
 На одну порцію:
 
 Книга Гастронома: узбецька домашня кухня
 
 Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов’язково відповімо.
Ключові слова
 
 Ілюстрації до матеріалу: ТОВ «Видавничий дім «Гастроном»
Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?
точно НЕ порекомендую
 
 точно порекомендую
Дякую! Ваша думка важлива для нас.
СХОЖІ МАТЕРІАЛИ
Баранину люблять і готують у найрізноманітніших країнах. Баранина — характерний інгредієнт страв східної кухні.
У кухонній шафі всякого пристойного кухаря на Кавказі неодмінно стоїть пляшка з яким-небудь соусом.
Гранат використовується в основних стравах двома способами. З його зерняток вичавлюють пронизливо терпкий сік, .
Добавить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.
Архіви
- Жовтень 2025
 - Вересень 2025
 - Серпень 2025
 - Липень 2025
 - Червень 2025
 - Травень 2025
 - Квітень 2025
 - Березень 2025
 - Лютий 2025
 - Січень 2025
 - Грудень 2024
 - Листопад 2024
 - Жовтень 2024
 - Вересень 2024
 - Серпень 2024
 - Липень 2024
 - Червень 2024
 - Травень 2024
 - Квітень 2024
 - Березень 2024
 - Лютий 2024
 - Листопад 2023
 - Жовтень 2023
 - Вересень 2023
 - Серпень 2023
 - Липень 2023
 - Червень 2023
 - Травень 2023
 - Квітень 2023
 - Березень 2023
 - Лютий 2023
 - Січень 2023
 - Грудень 2022
 - Листопад 2022
 - Жовтень 2022
 - Вересень 2022
 - Серпень 2022
 - Липень 2022
 - Червень 2022
 - Травень 2022
 - Квітень 2022
 - Березень 2022
 - Лютий 2022
 - Січень 2022
 - Грудень 2021
 - Листопад 2021
 - Жовтень 2021
 - Вересень 2021
 - Серпень 2021
 - Липень 2021
 - Червень 2021
 - Травень 2021
 - Квітень 2021
 - Березень 2021
 - Лютий 2021
 - Січень 2021
 - Грудень 2020
 - Листопад 2020
 - Жовтень 2020
 - Вересень 2020
 - Серпень 2020
 - Липень 2020
 - Червень 2020
 - Травень 2020
 - Квітень 2020
 - Березень 2020
 - Лютий 2020
 - Січень 2020
 - Грудень 2019
 
Calendar
| Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | 
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | 2 | |||||
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |