Цепеліни — це традиційна і найфірменніша литовська страва, щось на кшталт величезних картопляних галушок із м’ясною начинкою. Їх подають із традиційним соусом зі шкварок. Вона доволі груба, сільська, має доволі примітивний вигляд і дуже неоднозначна на смак. Для тих, хто не боїться експериментів, можна пробувати.
ІНГРЕДІЄНТИ
- картопля 1,5 кг
- цибуля 3 шт.
- фарш м’ясний 250 г
- бекон 100 г
- крохмаль 3 ст. л.
- перець чорний мелений 1 щіпка
- сіль 2 ч. л.
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
400 грамів картоплі відварюємо в мундирі.
Коли картопля буде готова, тремо на тертці для дерунів сиру картоплю, що залишилася (приблизно 1,1 кг).
Друшляк встановлюємо в миску, на друшляк кладемо лляний рушник і викладаємо в нього подрібнену картоплю. Потім тиснемо картоплю, щоб вона стала більш сухою, але не насухо.
Вичавлену картоплю перекладаємо в миску. У миску з картоплею додаємо 1 натерту цибулину на цій же тертці. Перемішуємо.
Тепер на дрібній тертці тремо варену картоплю і також додаємо її в миску, всипаємо 1,5 столові ложки крохмалю і сіль. Перемішуємо всі інгредієнти.
Далі змішуємо м’ясний фарш, нарізану кубиками цибулю, чорний мелений перець і сіль.
Робочу поверхню посипаємо крохмалем. Картопляну суміш ділимо на 8 рівних частин. Беремо одну частину і формуємо корж, у центр якого кладемо м’ясну начинку.
Потім защеплюємо краї коржа, щоб у підсумку вийшла форма витягнутої котлети. Зліплені цепеліни кладемо на харчову плівку.
У півсклянки води додаємо 1,5 столові ложки крохмалю і вимішуємо його. Кип’ятимо воду у великій каструлі, додаємо сіль і тонкою цівкою вливаємо воду з крохмалем, при цьому весь час помішуємо вміст каструлі. Потім кладемо цепеліни в каструлю і варимо їх протягом 20 хвилин на несильному вогні.
Нарізаємо бекон і цибулину. Викладаємо нарізані інгредієнти в пательню й обсмажуємо до золотистого кольору, солимо за смаком.
Акуратно дістаємо цепеліни з каструлі, викладаємо їх на блюдо, зверху на цепеліни викладаємо обсмажені бекон із цибулею.
Добавить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.
Архіви
- Листопад 2024
- Жовтень 2024
- Вересень 2024
- Серпень 2024
- Липень 2024
- Червень 2024
- Травень 2024
- Квітень 2024
- Березень 2024
- Лютий 2024
- Листопад 2023
- Жовтень 2023
- Вересень 2023
- Серпень 2023
- Липень 2023
- Червень 2023
- Травень 2023
- Квітень 2023
- Березень 2023
- Лютий 2023
- Січень 2023
- Грудень 2022
- Листопад 2022
- Жовтень 2022
- Вересень 2022
- Серпень 2022
- Липень 2022
- Червень 2022
- Травень 2022
- Квітень 2022
- Березень 2022
- Лютий 2022
- Січень 2022
- Грудень 2021
- Листопад 2021
- Жовтень 2021
- Вересень 2021
- Серпень 2021
- Липень 2021
- Червень 2021
- Травень 2021
- Квітень 2021
- Березень 2021
- Лютий 2021
- Січень 2021
- Грудень 2020
- Листопад 2020
- Жовтень 2020
- Вересень 2020
- Серпень 2020
- Липень 2020
- Червень 2020
- Травень 2020
- Квітень 2020
- Березень 2020
- Лютий 2020
- Січень 2020
- Грудень 2019