Надати їй форму правильного циліндра, загорнути в харчову плівку і помістити в морозильну камеру на 1,5 год. Потім дуже гострим ножем нарізати м’ясо тонкими скибочками.
Розкласти скибочки м’яса на обробних дошках або тарілках, злегка присипати сіллю і повернути в морозильну камеру ще на 20 хв.
Змішати йогурт, вустерський соус і соус табаско, лимонний сік, сіль і білий перець. Розкласти м’ясо на великій тарілці та полити соусом, що вийшов.
Щоб карпаччо дійсно тануло в роті, купіть дуже гарну вирізку. Різати треба обов’язково поперек волокон і бажано слайсером — скибочки мають бути майже прозорими.
Біографи Чіпріані стверджують, що його фірмовий соус був приготований на основі майонезу. Не будемо сперечатися, тільки зауважимо, що майонез у знаменитого шефа навряд чи був покупним із пакетика.
Господині на замітку
Історія створення цієї страви дихає «духами і туманами». Духи — це прекрасна графиня Амалія Нані Моченіго, а тумани — Венеція, де ця страва і народилася. 1931 року поруч із площею Сан-Марко бідна, але дуже добра людина Джузеппе Чіпріані відкрив бар Harry’s. Дозволимо собі невеликий відступ і розповімо, як це сталося. Працюючи барменом у венеціанському готелі «Європа», Чіпріані познайомився з американським студентом Гаррі Пікерінгом, якого сувора тітонька привезла до Венеції лікуватися від алкоголізму. Судячи з місця знайомства, затія провалилася, і розгнівана тітка поїхала додому, залишивши племінника без гроша. І тоді Чіпріані позичив своєму американському другові на зворотний квиток 10 000 лір. Особливих надій на повернення боргу він не мав, проте через 2 роки Пікерінг повернувся із сумою, втричі більшою за позичену. Знаючи, що Джузеппе мріє про відкриття власного бару, він вручив йому гроші з єдиною умовою — бар мав носити його ім’я. Harry’s Bar дуже швидко став улюбленим місцем зустрічі європейських і заокеанських знаменитостей. Серед його завсідників були Артуро Тосканіні, Арістотель Онассіс, Марія Каллас, Чарлі Чаплін і багато інших. Частим гостем був Ернест Хемінгуей, який описав і бар, і його власника в романі «За річкою в тіні дерев». Графиня Амалія теж любила заходити в модний бар. Одного разу вона поскаржилася Чіпріані, що лікарі заборонили їй вживати в їжу термічно оброблене м’ясо (дивна хвороба була у графині!). Нарізавши заморожену яловичу
Добавить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.
Архіви
- Грудень 2024
- Листопад 2024
- Жовтень 2024
- Вересень 2024
- Серпень 2024
- Липень 2024
- Червень 2024
- Травень 2024
- Квітень 2024
- Березень 2024
- Лютий 2024
- Листопад 2023
- Жовтень 2023
- Вересень 2023
- Серпень 2023
- Липень 2023
- Червень 2023
- Травень 2023
- Квітень 2023
- Березень 2023
- Лютий 2023
- Січень 2023
- Грудень 2022
- Листопад 2022
- Жовтень 2022
- Вересень 2022
- Серпень 2022
- Липень 2022
- Червень 2022
- Травень 2022
- Квітень 2022
- Березень 2022
- Лютий 2022
- Січень 2022
- Грудень 2021
- Листопад 2021
- Жовтень 2021
- Вересень 2021
- Серпень 2021
- Липень 2021
- Червень 2021
- Травень 2021
- Квітень 2021
- Березень 2021
- Лютий 2021
- Січень 2021
- Грудень 2020
- Листопад 2020
- Жовтень 2020
- Вересень 2020
- Серпень 2020
- Липень 2020
- Червень 2020
- Травень 2020
- Квітень 2020
- Березень 2020
- Лютий 2020
- Січень 2020
- Грудень 2019
Calendar
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |